ГоловнаПолітика

В УДО кажуть, що не знають людини, яка напала на журналістку на Форумі редакторів

Решетняк також запевняє, що вони не проводили інструктажу.

Особа, яка відбирала плакат у головного редактора інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули на Всесвітньому форумі редакторів і завдала їй легкі тілесні ушкодження, не є співробітником УДО.

Про це заявив заступник начальника Управління держохорони Микола Решетняк.

Він зазначив, що ця особа потрапила на конгрес з акредитацією, яку проводить організаційний комітет, і мала відповідний бейдж, який надавав право перебувати на заході.

При цьому Решетняк зазначив, що УДО з'ясовує всю інформацію, пов'язану з інцидентом, і на своєму рівні з'ясовує, хто ця людина. За його словами, інформацію, що стосується цієї особи, можна знайти в оргкомітеті форуму.

Решетняк повідомив, що списки акредитації присутніх учасників форуму не перебувають в УДО.

"Їх можна отримати в оргкомітеті або Адміністрації Президента", - сказав він.

Також Решетняк зазначив, що УДО не проводило ніякого інструктажу людям, які не підпорядковуються УДО.

"Ця людина (яка відбирала плакат у Притули і зафіксована на відео) не проходила ніяких інструктажів", - наголосив Решетняк.

Він також повідомив, що під час проведення конгресу співробітники УДО вилучили в запрошених учасників на вході в будівлю Жовтневого палацу 2 ножі, 1 газовий балончик, рогатку, пляшку шампанського, пляшку віскі та 2 пляшки горілки.

Нагадаємо, 3 вересня охорона Президента Віктора Януковича намагалася не пропустити журналістів на 19 Всесвітній форум редакторів. Пізніше журналісти все ж пройшли на засідання і провели акцію проти обмеження свободи слова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram