ГоловнаПолітика

Рада Європи готує для України два нові проекти співпраці

В організації планують створити координаційний механізм для всього сектора правосуддя.

Рада Європи готує для України два нові проекти співпраці
Фото: bagnet.org

Генеральний директорат із прав людини та верховенства права Ради Європи розробив два нові проекти співпраці для України.

Про це йшлося під час сьогоднішньої зустрічі заступника міністра юстиції Дмитра Ворони з представниками директорату, повідомили в прес-службі Міністерства юстиції України.

Ці проекти стосуються реформування сектору юстиції та створення координаційного механізму для всього сектора правосуддя. Такі проекти пропонують реалізувати в рамках співпраці України та Ради Європи щодо проведення реформ у країні.

Сторони обговорили пропозиції до зазначених проектів співпраці. Йшлося про необхідність подальшого підвищення кваліфікації працівників системи юстиції та вдосконалення матеріально-технічного забезпечення сфери юстиції та правосуддя. Обговорювали також питання співпраці у сфері реформування системи правосуддя, кримінального процесу та пенітенціарної системи в Україні.

У контексті подальшого розвитку співпраці представники Генерального директорату з прав людини та верховенства права РЄ відзначили активну участь України в проектах технічної допомоги Ради Європи, зокрема в програмі "Східне партнерство".

Нагадаємо, депутат від фракції НУ-НС, лідер Народного Руху України Борис Тарасюк заявив, що рішення Європейського суду з прав людини у справі екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко може призвести до призупинення членства України в Раді ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram