ГоловнаПолітика

"УДАР" почав стежити за корупцією в регіонах

Партія має намір оприлюднити "список корупціонерів".

"УДАР" почав стежити за корупцією в регіонах
Фото: Макс Левин

Партія "УДАР" 5 вересня почала всеукраїнську акцію зі збору інформації про факти корупції в регіонах держслужбовцями, прокурорами, суддями, керівниками бюджетних організацій.

Про це на прес-конференції сказав колишній голова СБУ, кандидат від "УДАРу" Валентин Наливайченко.

В агітаційних наметах "УДАРу" українці, які мають інформацію про вчинення корупційних дій чиновниками, можуть заповнити спеціальні бланки і кинути їх в урни. За підсумками цієї акції партія складе "список корупціонерів" і 1 жовтня оприлюднить прізвища чиновників, діяльність яких викликає найбільші претензії у громадян.

Наливайченко підкреслив, що про факти корупції будуть повідомлені правоохоронні органи.

Він також зазначив, що під час цієї кампанії на обговорення громадськості буде винесено підготовлений партією законопроект про створення Антикорупційного агентства, до складу якого зокрема, пропонується включити представників громадськості, правозахисників, журналістів, які матимуть право вирішального голосу і входитимуть до керівних органів агентства.

Крім цього, Наливайченко повідомив, що за результатами акції буде розроблено законопроект про принципи люстрації як механізму недопуску до управління державою осіб, які не відповідають певним критеріям.

Нагадаємо, вчора партія "УДАР Віталія Кличка" заявила про тиск і погрози на адресу депутата Київради, кандидата від партії "УДАР" Олексія Давиденка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram