ГоловнаПолітика

Пшонка готовий порушувати справи проти міністрів Азарова

У ГПУ рівне та однакове ставлення до всіх, хто порушує закон.

Пшонка готовий порушувати справи проти міністрів Азарова
Фото: http://ria.ru/

Прокуратура не здійснює політичні переслідування і готова порушувати кримінальні справи проти всіх чиновників, які порушили закон, в тому числі і проти членів уряду Миколи Азарова.

Про це Генеральний прокурор України Віктор Пшонка розповів в інтерв'ю "Комсомольская правда в Украине".

"Все залежатиме від них (міністрів і чиновників - ред.). У нас рівне ставлення до всіх, хто порушує закон, незалежно від того, про який орган державної влади чи чиновника йдеться. Думаю, що ми і так чимало порушуємо кримінальних справ як проти членів минулого уряду, так і нинішнього за перевищення влади, за хабарі, за розкрадання бюджетних коштів", - сказав Пшонка.

За словами генпрокурора, кращим доказом неупередженості прокуратури є те, що багато чиновників - фігурантів кримінальних справ, втекли закордон.

"Є факти, є докази, є результати експертиз. Як доказ - втекли за кордон фігуранти. Наприклад, з 2010 року за статтею Кримінального кодексу за перевищення влади і повноважень судами було розглянуто низку кримінальних справ та за їх результатами засуджені понад 150 осіб, з них майже половина відбувають покарання в місцях позбавлення волі", - підкреслив Пшонка.

Нагадаємо, в жовтні 2011 року Печерський районний суд Києва засудив екс-прем'єра Юлію Тимошенко до семи років тюремного ув'язнення. Печерський районний суд Києва 27 лютого 2012 року засудив екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram