ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

У ПР заявили, що найчастіше виборче законодавство порушують їхні опоненти

У партії зазначають, що, публікуючи рейтинги порушень, необхідно оперувати чіткими прикладами.

У ПР заявили, що найчастіше виборче законодавство порушують їхні опоненти
Фото: mynews-in.net

Порушниками виборчого законодавства найчастіше є саме опоненти Партії регіонів.

Про це заявив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів, представник ПР у Центральній виборчій комісії Владислав Забарський, посилаючись на дані регіональних штабів, повідомляє прес-служба політсили.

"За даними, що надходять з регіональних виборчих штабів, найчастіше порушення виборчого законодавства здійснюють саме наші політичні опоненти. У нас інші цифри, ніж ті, які оприлюднила "ОПОРА", - зазначив Забарський.

Політик зазначив, що "ОПОРА" наводить конкретні факти в якості прикладів порушень, але не дає їх повного переліку.

"Дуже складно в такому випадку зробити повноцінні висновки", - сказав нардеп, коментуючи результати дослідження порушень виборчого законодавства, опубліковані громадською мережею "ОПОРА".

"Хотілося б, щоб їхня робота була не політично заангажованою, а доказовою", - додав він.

Також політик підкреслив, що, публікуючи рейтинги порушень, необхідно оперувати чіткими прикладами.

"За кожним конкретним фактом Партія регіонів реагує в передбаченому законом порядку. Ми звертаємося до правоохоронних органів, до судів, у виборчі комісії з конкретними заявами", - підкреслив він.

Як повідомляли раніше, рейтинг партій-порушників виборчого законодавства під час проведення передвиборної кампанії, який уклала громадська мережа "ОПОРА", очолила Партія регіонів, на рахунку якої 188 інцидентів. 2-е місце посіли кандидати-самовисуванці в одномандатних мажоритарних округах (47 порушень), 3-е - Комуністична партія (6 порушень), 4-е - Об'єднана опозиція "Батьківщина" (4 порушення).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram