ГоловнаПолітика

Азаров: в Україні не утискають українську мову

Прем'єр заявляє про величезні кошти, виділені на розвиток української культури.

Азаров: в Україні не утискають українську мову
Фото: Стоп-кадр с олнайн-трансляции

В Україні ніяких утисків української мови немає.

Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров сказав під час зустрічі з українським російськомовним письменником Андрій Курковим у вівторок у Києві.

"Багато говориться про те, що нібито в нас мають місце утиски української мови. Я дуже добре знаю ситуацію за останні 10 років і можу чітко сказати, що тільки в роки роботи уряду Віктора Януковича та зараз, коли керую урядом я, на розвиток української культури виділяють коштів в рази більше, ніж під час найбільш націоналістичних урядів", - сказав прем'єр.

Як приклад Азаров навів факт, нібито 2012 року, порівняно з 2011-м, зростання тиражу україномовних видань становить 166%, також уряд виділяє кошти на фінансування українських фільмів.

"Те, що говориться особливо нині, у зв'язку з затвердженням "мовного" закону, спотворено. Люди або не володіють інформацією, або свідомо її спотворюють", - додав прем'єр.

Азаров також переконаний, що в країні немає тиску на ЗМІ. "Я хотів би запитати, яка газета в Україні є провладною, що пропагує або працює на владу? Я сто газет можу взяти, які видають в Україні, і ми не знайдемо жодної, яка писала б добрі слова про уряд", - заявив він.

Нагадаємо, раніше Книжкова палата України імені Івана Федорова повідомила, що 2012 року в Україні збільшився випуск книг і брошур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram