ГоловнаПолітика

У Миколаєві священики агітують за кандидата в депутати

Святі отці вихваляли фігуранта парламентської гонки піснями і проповідями, незважаючи на заборону Церкви.

У Миколаєві священики агітують за кандидата в депутати
Фото: скриншот с видео

Відразу в двох містах - Миколаєві та Золочеві - відбулися мітинги на підтримку кандидата в депутати Тараса Батенка за участі духовних осіб.

Про це пише видання "Варианты".

Участь у мітингу брали священики УПЦ Київського патріархату, УАПЦ і УКГЦ. Водночас раніше, нагадаємо, глава УКГЦ Святослав (Шевчук) закликав священиків не брати участь у політичній боротьбі.

У прес-службі УКГЦ дії священиків, які агітують за кандидата Батенка, назвали "проявом непослуху до свого настоятеля і Церкви".

Жоден священик не має права вихваляти когось, крім Бога. Коли Церква втручається у політику, вона завжди програє. Тому що ніколи жодна політична партія, яка намагається церкву обдарувати, не залишить її вільною

— Глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук).

"Якщо священик агітує за якогось кандидата, це виключно його позиція, а не позиція Церкви, - заявив брат Роман Соколенко, співробітник прес-служби Львівської архієпархії УГКЦ. - Якщо до нас надійде звернення, ми зберемо спеціальну комісію і будемо розбирати цей випадок . Церква не сприймає агітацію як таку".

Проте під час мітингу в Золочеві святі отці співали зі сцени та пританцьовували.

У Миколаєві Митрополит Львівський Макарій (УАПЦ) в своєму виступі апелював, для чого Об'єднана опозиція висуває на 123 мажоритарному окрузі своїх кандидатів, коли по ньому балотується пан Батенко.

У свою чергу, зазначають журналісти, основну масу мітингувальників, як і Миколаєві, так і в Золочеві, складали не місцеві жителі. Після мітингу вони організовано сіли в автобуси, позначені червоною карткою з написом "Віче 1", "Віче 2", "Віче 3".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram