ГоловнаПолітика

МЗС стурбований напруженістю у відносинах між Вірменією та Угорщиною

Норми і принципи міжнародного права мають стати основою для виходу з цієї ситуації.

МЗС стурбований напруженістю у відносинах між Вірменією та Угорщиною
Фото: korrespondent.net

Міністерство закордонних справ України висловлює глибоке співчуття з приводу загострення в двосторонніх відносинах між Вірменією та Угорщиною.

Про це на брифінгу сказав директор Департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

"Ми висловлюємо глибоке співчуття з приводу нещодавнього загострення двосторонніх відносин між Вірменією та Угорщиною. Впевнені, що норми і принципи міжнародного права мають стати основою для виходу з цієї складної ситуації", - сказав він.

За словами Волошина, Україна під час головування в Організації з безпеки співробітництва в Європі налаштована сприяти розвитку конструктивних відносин між усіма країнами-членами організації.

Нагадаємо, 31 серпня 2012 року Вірменія заявила, що припиняє дипломатичні відносини з Угорщиною.

Відносини Вірменії та Угорщини різко загострилися через рішення Будапешта екстрадувати в Азербайджан Раміля Сафарова, який відбував довічне ув'язнення за вбивство 2004 року вірменського офіцера.

19 лютого 2004 року лейтенанта вірменської армії Гургена Маргаряна, відправленого в Будапешт на курси англійської мови в рамках програми НАТО "Партнерство заради миру", уві сні зарубав сокирою азербайджанський офіцер Сафаров - слухач тих самих курсів. 13 квітня 2006 року суд першої інстанції Будапешта засудив Сафарова до довічного ув'язнення без права на помилування протягом 30 років. У лютому 2007 року Апеляційний суд залишив вирок без змін. Однак 31 серпня 2012 року Сафаров повернувся в Азербайджан і його було помилувано президентом країни Ільхамом Алієвим.

Президент Вірменії Серж Саргсян у зв'язку з цим звинуватив владу Угорщини в змові з Баку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram