ГоловнаПолітика

Янукович змінюватиме своє ставлення до свободи слова, - експерт

Експерт вважає, що потрібно розвивати суспільство не революційним, а еволюційним шляхом.

Янукович змінюватиме своє ставлення до свободи слова, - експерт
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Президент України Віктор Янукович змінить своє ставлення до проблеми свободи слова в Україні.

Таку думку висловив радник з питань медіа компанії Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacilik Кесісоглу Гарбіс, учасник 64-го Всесвітнього газетного конгресу, що відбувається в Україні.

За його словами, акція протесту під час церемонії відкриття показала толерантне ставлення Президента до протестувальників.

"Їх не дискредитували і не виганяли з зали, а дозволили перебувати там протягом усієї промови Глави держави. Це вже свідчить про те, що Президент і надалі змінюватиме своє ставлення до цих питань", - вважає експерт з питань медіа.

Також експерт відзначив те, що, оскільки Україна здобула незалежність лише 1991 року, менталітет її громадян тривалий час формувався в радянський час.

"Саме тому для країни важливо мати якомога більше зв'язків із Заходом - таких, як Всесвітній газетний конгрес і Форум редакторів, де професіонали можуть обмінюватися думками та досвідом", - сказав Гарбіс.

"Все відразу отримати не вдасться - потрібно намагатися розвиватися поступово, і розвивати суспільство не революційним, а еволюційним шляхом. І тоді Україна в майбутньому зможе крок за кроком будувати більш розвинене суспільство", - підкреслив Гарбіс.

Нагадаємо, 64-й Всесвітній газетний конгрес і 19 Міжнародний форум редакторів, який відбувається у Києві за підтримки світової організації видавців преси WAN-IFRA, відкрився 3 вересня і триватиме до 5 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram