ГоловнаСуспільствоПодії

"Мажора", який убив трьох жінок, не судять через відсутність адвоката

За словами джерела, вирок синові прокурора можуть залишити без зміни.

"Мажора", який убив трьох жінок, не судять через відсутність адвоката
Фото: www.subbota.com.ua

Запорізький суд вже протягом місяця не може не може провести чергове засідання у справі сина прокурора одного з районів Дніпропетровська Дмитра Рудя, який, керуючи автомобілем, збив на смерть трьох жінок.

Про це заявив заступник прокурора Запорізької області Олег Скиданов, пише газета "Сегодня".

Нагадаємо, 10 квітня 2012 року Апеляційний суд Запорізької області виніс Рудю-молодшому вирок у вигляді шести років позбавлення волі, однак чинності він не набрав - його оскаржили і держобвинувачі, і захисники Рудя. Тепер розгляд касаційної скарги Рудя ніяк не може відбутися через неявку до суду його адвоката - Дмитра Дубцова.

Мені кажуть: а раптом він "змиється"? Я кажу: нікуди він не "змиється". Тому що є рамки закону і є вирок, який виконуватиметься

— Генеральний прокурор Віктор Пшонка про справу Дмитра Рудя

"Засідання відклали, тому що адвокат засудженого Рудя написав заяву про те, що перебуває у відпустці з виїздом за кордон, тому брати участь у засіданнях не може. Вищим спеціалізованим судом ця справа призначена до розгляду на 6 вересня", - розповів Скиданов.

Захисник родичів загиблих жінок Едмонд Саакян говорить, що Дмитро Рудь, на відміну від свого адвоката, на засідання ходить справно. Він додає, що на суді, який повинен відбудутися в цей четвер, нових претензій до обвинуваченого пред'являти не буде, тому що той уже матеріально відшкодував моральний збиток родичам загиблих. Нагадаємо, для цього родині Рудь довелося продати квартиру і машину.

Як повідомило джерело в правоохоронних органах, якщо 6 вересня суд залишить вирок без зміни, то оскаржити його вже буде не можна, а якщо задовольнить вимогу прокуратури, то рішення направлять на новий апеляційний розгляд і справа знову затягнеться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram