ГоловнаПолітика

Путін хоче підвищити граничний вік для вищого керівництва

У Кремлі вважають пропозицію президента логічним продовженням розпочатої тенденції.

Путін хоче підвищити граничний вік для вищого керівництва
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін пропонує підвищити граничний вік високопоставлених чиновників із 65 до 70 років.

Про це йдеться у внесеному ним до Держдуми законопроекті, повідомляє прес-служба Кремля.

Зміни в чинний закон "Про державну цивільну службу" планують внести "з метою збереження на цивільній службі висококваліфікованого керівного кадрового складу". В першу чергу ініціатива Кремля розрахована на чиновників, які "заміщають посаду категорії "керівники". Планують, що рішення про продовження віку держчиновників такого рівня приймати особисто президент.

Прес-служба Кремля зазначає, що підвищення планки граничного віку для високопоставлених чиновників стане логічним продовженням тенденції, яку раніше реалізовували щодо суддів, працівників прокуратури та Слідчого комітету Росії. Співробітники цих відомств можуть працювати на держслужбі до 70 років.

Наразі граничний вік перебування на державній цивільній службі становить 60 років. Цей термін може бути збільшено до 65 років за рішенням наймача.

Самому Володимирові Путіну, який утретє заступив на посаду президента Росії 7 травня 2012 року, 7 жовтня цього ж року виповниться 60 років. Граничний вік для президента Російської Федерації Конституцією РФ не обмежено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram