ГоловнаПолітика

Тимошенко закликає Європу вже зараз визнати вибори недемократичними

Донька екс-прем'єра заявила, що диктатуру в Україні вже побудовано.

Тимошенко закликає Європу вже зараз визнати вибори недемократичними
Фото: Макс Левин

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко закликає європейських політиків на поточному етапі виборчої кампанії визнати вибори такими, що не відповідають демократичним стандартам і стандартам ОБСЄ.

Про це в Європарламенті заявила донька політика Євгенія Тимошенко, яка проводить у Брюсселі зустрічі з лідерами найбільших політичних груп цієї європейської інституції, після завершення першої зустрічі з лідерами групи Європейської народної партії.

"Головний меседж - заявляти вже зараз, що ці вибори нелегітимні. Після виборів буде пізно. Вже нині потрібно констатувати той факт, що демократичні сили не зможуть побороти фальсифікацію, яка відбувається на всіх рівнях. Вона (Ю.Тимошенко, - ред.) сподівається, що спостерігачі, які будуть присутні до початку виборів, встигнуть це помітити і зробити висновки до виборів про те, що вони не справедливі й не чесні. Диктатуру в Україні практично побудовано, і ці вибори допоможуть її зміцнити", - сказала вона.

Заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря додав, що Юлія Тимошенко вважає: те, що відбувається в Україні в період виборчої кампанії, "не має нічого спільного зі стандартами чесних і справедливих виборів і закликає дати цьому оцінку".

"Між підходами "чекати і дивитися" після результатів виборів і підходом "діяти негайно" вона закликає діяти вже. Набере чи ні опозиція достатньо голосів - ці вибори не можуть бути легітимними, передусім тому, що, як кажуть депутати Європарламенту, опозиційних лідерів на виборах немає", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram