ГоловнаПолітика

БЮТ: влада боїться навіть прізвищ Тимошенко та Луценка

Відсутність прізвищ лідерів опозиції в бюлетені зачіпає інтереси мільйонів виборців.

БЮТ: влада боїться навіть прізвищ Тимошенко та Луценка
Фото: http://job-sbu.org

Київський апеляційний адмінсуд уже має заздалегідь підготовлене та написане під диктовку Адміністрації Президента рішення за позовом Об'єднаної опозиції "Батьківщина".

Такий висновок можна зробити з відмови суду призупинити затвердження ЦВК форми виборчого бюлетеня, в якому відсутні прізвища Юлії Тимошенко та Юрія Луценка в першій п'ятірці Об'єднаної опозиції, зазначили в прес-службі БЮТ.

"Позиція суду, який мотивував свою відмову тим, що це нібито не завдає шкоди інтересам позивача, - не інакше, як повним абсурдом і цинічним прислуговуванням режиму Януковича, назвати не можна. Адже всім зрозуміло, що відсутність прізвищ лідерів Об'єднаної опозиції у виборчому бюлетені зачіпає не тільки партію "Батьківщина", а й інтереси мільйонів виборців, готових за неї проголосувати", - наголосили в прес-службі.

Також у партії зазначили, що це може суттєво вплинути і на самі результати виборів.

У "Батьківщині" наголошують, що, згідно з усталеною юридичною практикою, Київський апеляційний адмінсуд має ухвалити рішення на забезпечення позову опозиції і призупинити затвердження форми виборчого бюлетеня на час судового розгляду цього питання по суті.

"Це продемонструвало б, що суд має намір всебічно досліджувати обставини справи й ухвалити зважене та об'єктивне рішення. Проте все, що сьогодні довели судді, - це те, що Президент Янукович панічно боїться навіть написаних на папері прізвищ Юлії Тимошенко та Юрія Луценка", - підсумували в "Батьківщині".

Нагадаємо, в понеділок, 3 серпня, Київський апеляційний адміністративний суд відмовився включити до виборчого бюлетеня кандидатів у депутати Верховної Ради екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко та колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram