ГоловнаПолітика

КВУ: Тимошенко і Луценкові законно відмовили в реєстрації кандидатами в депутати

У комітеті зазначають, що відмову в реєстрації у цілому були ухвалено згідно з нормами законодавства.

КВУ: Тимошенко і Луценкові законно відмовили в реєстрації кандидатами в депутати
Фото: sumyinfo.com

Голова Комітету виборців України Олександр Черненко вважає, що екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко і екс-міністру МВС Юрію Луценкові законно відмовили в реєстрації кандидатам у народні депутати.

Таку думку він висловив під час прес-конференції.

"Відмову в реєстрації Юрію Луценкові та Юлії Тимошенко у цілому було ухвалено згідно з нормами законодавства, але разом з тим виключення з участі у виборчому процесі лідерів опозиції може в деякій мірі зменшити можливість визнання міжнародною спільнотою майбутніх парламентських виборів такими, що відповідають демократичним стандартам", - зазначив він.

Також Черненко зазначає, що ЦВК відмовила 443 потенційним кандидатам у депутати та скасувала реєстрацію 16 кандидатів в одномандатних виборчих округах та 1 кандидата в депутати з загальнодержавного виборчого округу.

Нагадаємо, що 8 серпня ЦВК відмовила в реєстрації кандидатами в народні депутати Юлії Тимошенко і Юрія Луценка від фракції "Батьківщина".

Представники опозиції подали позов до Київського апеляційного суду, а потім до Вищого адміністративного суду України за цими рішеннями комісії, однак обидва позови були відхилені.

Сьогодні, 3 вересня, Київський апеляційний адмінсуд відмовився призупинити дію постанови Центрвиборчкому про не включення колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у виборчі списки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram