ГоловнаПолітика

Литвин попросив Мірошниченка не давати вказівок ВР

Між політиками зав'язалася суперечка.

Литвин попросив Мірошниченка не давати вказівок ВР
Фото: пресс-служба президента Украины

Спікер Володимир Литвин звернувся до представника Президента у ВР Юрія Мірошниченка, щоби той не давав вказівок парламенту України.

Про це голова ВР сказав на засіданні Погоджувальної ради.

Після того, як Мірошниченко зачитав довгий список законопроектів, який пропонують на розгляд ВР, серед яких були й урядові, Литвин, звертаючись до нього, сказав: "Чиї це пропозиції, кого ви спантеличує?".

Спікер наголосив, що від уряду пропозиції озвучує віце-прем'єр-міністр України, а Президент України написав чотири листи ВР щодо визначення як невідкладних низки законопроектів. Після цього виникла словесна перепалка, під час якої Мірошниченко відстоював позицію, що вносить пропозиції Президента, а Литвин зазначав, що ВР не встигне виконати усіх доручень.

"І Президент України, і уряд, і, сподіваюся, парламент повинні діяти узгоджено", - резюмував представник Януковича в парламенті.

Литвин же відповів Мірошниченкові, що ВР повинна розглядати не тільки "ваші установки, але й має реалізовувати й інші питання".

Нагадаємо, Литвин повідомив, що на цей пленарний тиждень заплановано 86 питань, які можуть розглянути "при інтенсивній роботі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram