ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Гриценко сказав, чому буде менше "тушок"

Але на людей можуть тиснути.

Гриценко сказав, чому буде менше "тушок"
Фото: 24online.zp.ua

Лідер партії "Громадянська позиція", народний депутат від фракції НУ-НС Анатолій Гриценко не включив у список Об'єднаної опозиції "Батьківщина" людей, які можуть бути потенційними "тушками".

"Ми зафіксували персональну відповідальність кожного лідера партії, хто пропонував своїх членів, за те, що ця особа повинна працювати в загальній команді й не стати тушкою. І закріпили це персональною відповідальністю кожного кандидата, який письмово прийняв присягу", - заявив він.

"За деяким кандидатам я слова не дав тому, що не був упевнений, що вони зможуть встояти перед спокусами, відтак їх не включили в список. Хтось може не встояти, піддатися тиску. Тож у тексті нашої присяги записано: "Не можеш опиратися? Склади з себе депутатські повноваження, нехай у Раду піде наступний", - додав Гриценко.

Політик не виключив тиску не тільки на людину, але й на її сім'ю, дітей.

"Можуть загрожувати життю - все, що завгодно. Поклади мандат і відійди в бік, лише не було б зради. Я не пророк, але думаю, що масового явища "тушок" не буде. Можуть бути якісь поодинокі випадки. Так само, як і перебіжчики з табору нинішньої влади - що ближче до президентських виборів, то більше", - вважає опозиціонер.

"Щоби "тушок" не було в принципі, ми в присязі зобов'язалися проголосувати за закон "Про відкликання народного депутата України", щоби про явище "тушок" забули взагалі, до кінця життя. Якщо ти вийшов із фракції політичної сили, під прапором якої обирався, то автоматично втрачаєш депутатський мандат", - сказав Гриценко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram