ГоловнаПолітика

Богатирьова не розуміє "емоцій" в її "мовному" законі

За словами віце-прем'єра, після остаточного доопрацювання документів, їх юридичної експертизи група має намір звернутися в НАН за експертним висновком.

Богатирьова не розуміє "емоцій" в її "мовному" законі
Фото: Макс Левин

Робоча група з удосконалення мовного законодавства ще не завершила свою роботу, тому говорити про будь-який законопроект, як про підсумковий, передчасно.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр Раїса Богатирьова.

"Робоча група з удосконалення мовного законодавства працює над двома документами - проектом змін до закону Про основні принципи державної мовної політики і проектом державної програми всебічного розвитку і забезпечення повноцінного функціонування української мови як державної", - сказала вона.

За її словами, до роботи над документами робоча група залучає широке коло науковців, громадських діячів, експертів.

Разом з тим, Богатирьова висловила здивування з приводу "емоційних" оцінок у зв'язку з діяльністю робочої групи.

Результати роботи цієї групи - це робота "наперсточників" на вокзалі. Це абсолютно неприйнятно, абсолютно провально. І я зроблю все, щоб цей законопроект не тільки не було проголосовано у Верховній Раді, але й не було там зареєстровано

— депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко

"Мені не зрозуміло, чому з приводу діяльності робочої групи з питань удосконалення мовного законодавства сьогодні піднімається хвиля надмірно емоційних заяв і оцінок. Група напружено працює, проте остаточних версій документів наразі немає", - сказала вона, відповідаючи на запитання про зміст проектів документів.

За словами Богатирьової, після остаточного доопрацювання документів, їх юридичної експертизи група має намір звернутися в Національну академію наук за експертним висновком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram