ГоловнаПолітика

У Донецьку оскаржили регіональний статус російської мови

Справа слухатиметься судовою колегією 14 вересня.

У Донецьку оскаржили регіональний статус російської мови
архивное фото
Фото: Макс Левин

Донецька обласна організація "Всеукраїнський комітет оборони прав людини" звернулася з позовом до Донецької обласної ради про визнання незаконним і недійсним рішення Донецької обласної ради №6/14-346 від 16 серпня 2012 року "Про реалізацію Закону України "Про засади державної мовної політики" про застосування на території Донецької області російської та інших мов національних меншин".

Про це розповіла голова організації Євгенія Ратникова, повідомляють "Новости Донбасса".

Донецький окружний адміністративний суд 31 серпня прийняв справу до розгляду і своїм рішенням зобов'язав Донецьку обласну раду опублікувати у своєму офіційному виданні оголошення про дату, час, місце слухань цієї адміністративної справи, реквізити рішення, яке оскаржується і вимоги позивача.

Справа слухатиметься судовою колегією 14 вересня 2012 об 11.00 в будівлі Донецького окружного адміністративного суду за адресою: Донецьк, 50 Гвардійської Дивізії, будинок 17 корпус 2.

Нагадаємо, 16 серпня Донецька обласна рада ухвалила рішення про реалізацію Закону України "Про засади державної мовної політики" в регіоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram