ГоловнаПолітика

Посол ЄС: Тимошенко не звільнять навіть за рішенням Євросуду

ЄС сподівається на справедливе рішення суду у справі Юлії Тимошенко.

Посол ЄС: Тимошенко не звільнять навіть за рішенням Євросуду
Фото: telegraf.by

Українська влада навряд чи звільнить екс-прем'єра Юлію Тимошенко після винесення Європейським судом з прав людини (ЄСПЛ) такого рішення.

Таку думку висловив посол ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра в інтерв'ю "Інтерфакс - Україна".

"Ми не знаємо наперед, яким буде рішення Європейського суду, потрібно його дочекатися. Що стосується можливого звільнення Тимошенко, на жаль, я не думаю, що це відбудеться", - сказав дипломат, відповідаючи на запитання, чи виконає Україна відповідне рішення ЄСПЛ у випадку його ухвалення.

Тейшейра нагадав про ситуацію з колишнім міністром внутрішніх спрв України Юрієм Луценком: "(…) в цьому контексті вже є прецедент з Луценком, коли ЄСПЛ виніс рішення про те, що його арешт є порушенням прав людини. Однак Україна досі це рішення не виконала".

Рішення Європейського суду з прав людини може означати автоматичне звільнення екс-прем\'єра Юлії Тимошенко.

— Сергій Власенко, адвокат Юлії Тимошенко

"У нас немає сумнівів, що Європейський суд з прав людини об'єктивно розгляне всі питання. І, безумовно, винесе справедливе рішення про незаконність утримання під вартою, незаконність арешту Юлії Тимошенко", - заявив він

Як повідомляли раніше, 29 серпня, Вищий спецсуд оголосив рішення, яким визнав законним вирок Тимошенко у газовій справі.

Нагадаємо, 28 серпня Європейський суд з прав людини приступив до розгляду скарги екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Слухання проходять у відкритому режим, після їх закінчення подальше обговорення відбудеться за зачиненими дверима. Рішення буде ухвалено на більш пізній стадії.

Нагадаємо, Тимошенко звернулася до ЄСПЛ 10 серпня 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram