ГоловнаПолітика

Одеський губернатор роздарував школам "народні" комп'ютери з Китаю

На коробках із комп'ютерами, нібито закупленими в рамках програми "Народний бюджет", з'явилися наліпки з прапором Китайської Народної Республіки.

Одеський губернатор роздарував школам "народні" комп'ютери з Китаю
Фото: www.segodnya.ua

Голова Одеської облдержадміністрації Едуард Матвійчук вручив представникам райвідділів освіти устаткування для 59 комп'ютерних класів.

Усього райони отримали 885 комп'ютерів, придбаних у рамках програми "Народний бюджет".

"Я думаю, це не всі комп'ютерні класи, якими ми вас порадуємо цього року. Ми ще подаруємо вам стільки самр, тому що наше основне завдання - забезпечити протягом кількох найближчих років усі сільські школи Одеської області сучасними комп'ютерами", - заявив Матвійчук.

"Нові комп'ютерні класи керівник області подарував школам усіх районів Одеської області. Причому для кожної сільської школи придбано окремий комп'ютерний набір, що складається в середньому з 15 комп'ютерів", - зазначено в офіційному повідомленні прес-служби ОДА.

Видання "Думская.нет" зазначає, що на коробках із комп'ютерами, нібито закупленими в рамках програми "Народний бюджет", з'явилися наліпки з прапором Китайської Народної Республіки і написом "China aid" ("Допомога Китаю").

"У Міністерстві освіти і науки повідомили, що ця техніка - частина гуманітарної допомоги, яку в серпні цього року надав Україні Китай. Усього китайці подарували нашій країні 16 тисяч комп'ютерів. Літак із ними приземлився в Києві 21-го числа, після чого машини розподілили по областях", - зазначає видання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram