ГоловнаПолітика

Харківська "Батьківщина" заявила про переслідування опозиційних ЗМІ

Депутати підготували звернення до Пшонки.

Харківська "Батьківщина" заявила про переслідування опозиційних ЗМІ
Фото: tsn.ua

Харківська "Батьківщина" заявила про стрімке обмеження свободи слова, порушення прав людини і переслідування владою опозиційних засобів масової інформації в області останнім часом.

Про це йдеться в заяві фракції, яку зачитав на сесії облради депутат Іван Варченко.

У ній наголошено, що в червні-липні провайдер телекомунікаційних послуг "Тріолан" з порушенням договорів вимкнув зі своєї мережі канал ТВі.

20 липня "Тріолан" припинив трансляцію телеканалу Simon. У заяві наголошено, що Simon є останнім телеканалом у Харкові, який транслював програми з критикою діючої влади.

"Детективні пояснення про всеукраїнські змови тверезих і нетверезих техніків, якими оперують керівники "Тріолану", не витримують жодної критики. Саме такими мутними поетичними поясненнями рік тому виправдовували вимкнення опозиційних каналів "А/ТВК", "Фора" та "АТН", - сказано в заяві.

За словами Варченка, переслідують газету "Зміївський кур'єр" і телекомпанію "Зміїв ТБ", які працюють у райцентрі області - місті Змієві.

"Трибуна сесії залишається чи не єдиним інформаційним майданчиком для донесення людям інформації про реальний стан справ в області", - наголосив Варченко.

Він зазначив, що депутати підготували звернення до генерального прокурора Віктора Пшонки та прокурора області Геннадія Тюріна з вимогою забезпечити законність на території області.

Нагадаємо, інтернет-видання "Главное" (Харків) заявило, що міліція перешкоджала його роботі та діяльності газети "Главное" 28 серпня під час обшуку в компаніях, розташованих в одній будівлі з редакціями.

TВі 20 липня заявив, що його трансляцію припинено в кабельній мережі "Тріолан" в 11 містах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram