ГоловнаПолітика

Власенко думає, що Європейський суд звільнить Тимошенко

Каже, що є прецедент.

Власенко думає, що Європейський суд звільнить Тимошенко
Фото: Макс Левин

Рішення Європейського суду з прав людини може означати автоматичне звільнення екс-прем'єрки Юлії Тимошенко.

Про це розповів захисник Тимошенко Сергій Власенко в ефірі "5 каналу".

"Я хочу нагадати, що коли ми подавали нашу попередню скаргу, яка розглядалася, до речі, вчора в Страсбурзі, пані Лутковська, яка тоді була представником України в ЄСПЛ, говорила, що справа дійде до рішення Європейського суду через 7-10 років. Ми дійшли за рік", - заявив він.

"І це була тоді ситуація, коли Європа не розуміла, що таке Янукович і що таке українська влада. Сьогодні в Європі зовсім інше розуміння", - додав Власенко.

Захисник також уточнив, що "ми подамо, буквально протягом декількох днів, наші доповнення до наявної скарги про порушення статті 6, разом зі статтею 18 "політичні мотиви переслідування", і будемо просити Європейський суд розглянути цю скаргу якомога швидше".

Відповідаючи на запитання, коли Євросуд може ухвалити відповідне рішення, Власенко уточнив, що "це складне питання, оскільки Європейський суд, на жаль, для нас, зараз на жаль, це суд, який дотримується всіх процедур".

Захисник запевнив, що позитивне рішення Євросуду "може означати автоматичне звільнення Юлії Тимошенко, як це було у справі "Абдуллаєв проти Азербайджану", коли Європейський суд прямо дав вказівку Азербайджану звільнити Абдуллаєва".

При цьому він уточнив, що Абдуллаєва звільнили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram