ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

У ЦВК скаржаться на "абсурдні судові позови"

Члени комісії не виходять зі стану напівсвідомого сприйняття дійсності.

У ЦВК скаржаться на "абсурдні судові позови"
Фото: http://obozrevatel.com

Центральна виборча комісія стурбована надмірною кількістю оскаржень своїх дій суб'єктами виборчого процесу.

Про це сказала член ЦВК Жанна Усенко-Чорна.

"Хочу сказати, що в цьому плані таке враження, що Центральна виборча комісія стала об'єктом хакерської атаки, коли юридичне управління ЦВК падає з ніг і не виходить зі стану напівсвідомого сприйняття дійсності, оскільки змушене понад людські сили перебувати на судових засіданнях", - сказала вона.

За її словами, оскаржують і дії окремих членів комісії, зокрема її та заступника голови ЦВК Андрія Магери, і рішення комісії загалом.

Усенко-Чорна зазначила, що є абсурдні судові позови, в яких вимагають, зокрема, зупинити виборчий процес.

"Таке враження, ніби навмисно невидимий фантом у виборчому процесі взяв собі за мету заблокувати діяльність Центральної виборчої комісії, вибиваючи з колії юридичне управління секретаріату Центральної виборчої комісії", - заявила вона.

Її підтримав і Магера, який наголосив, що ніколи в практиці попередніх виборчих комісій не було такої кількості судових позовів проти ЦВК.

Магера порадив суб'єктам процесу перенести політичну боротьбу в площину протистояння самих кандидатів.

Нагадаємо, раніше Вищий адміністративний суд підтвердив законність рішення Київського апеляційного адміністративного суду про скасування постанови Центральної виборчої комісії про реєстрацію кандидатом у депутати Верховної Ради колишнього заступника голови Служби безпеки України Володимира Сацюка і рішення цього самого суду про визнання протиправними дій членів ЦВК Андрія Магери та Валерія Шелудька під час підготовки до розгляду комісією питання про реєстрацію цього кандидата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram