ГоловнаПолітика

ПАРЄ закликає Януковича втрутитися в ситуацію навколо Тимошенко

В асамблеї очікували, що касаційний суд задовольнить апеляцію екс-прем'єрки.

ПАРЄ закликає Януковича втрутитися в ситуацію навколо Тимошенко
Фото: rian.ru

Парламентська асамблея Ради Європи "глибоко розчарована" рішенням Вищого спецсуду щодо касації екс-прем'єра України Юлії Тимошенко і закликає Президента України Віктора Януковича втрутитися в цю справу.

Про це йдеться у спільній заяві президента ПАРЄ Жана-Клода Міньона і співдоповідачів щодо України Майліс Репс (Естонія, АЛДЄ) і Марієтти де Пурбас-Лундін (Швеція, ЄНП/ХД), текст якої передано в Брюсселі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Асамблея неодноразово заявляла, що газова справа зводиться до кримінальної відповідальності за нормальний політичний процес прийняття рішень. Враховуючи численні запитання, що виникли до судового розгляду, які привели до її (Тимошенко) засудження, ми - як і багато інших друзів України - чекали, що касаційний суд задовольнить її апеляцію", - йдеться в заяві.

Президент ПАРЄ і співдоповідачі закликали Президента Віктора Януковича втрутитися.

"Янукович дав зрозуміти співдоповідачам, що він буде готовий втрутитися в цю справу, якщо її апеляція буде відхилена касаційним судом. Тому ми закликаємо, щоб він стримав своє слово без зволікання для того, щоб вирішити питання ув'язнення колишніх членів уряду. Ці випадки не повинні затьмарювати майбутні вибори", - наголосили вони.

На запрошення Президента Януковича співдоповідачі мають намір відвідати Україну до наступної сесії Асамблеї, щоб обговорити можливі політичні шляхи вирішення цього питання, відповідно до стандартів Ради Європи.

Раніше Євросоюз висловив глибоке засмучення у зв'язку з відхиленням касаційної скарги захисту екс-прем'єрки України Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, в середу, 29 серпня, Вищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справ підтвердив вирок, винесений Тимошенко Печерським райсудом. Суд постановив, що рішення судів перших інстанцій є законними й оскарженню не підлягають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram