ГоловнаПолітика

Окружкоми не зберуться вчасно, - КВУ

Черненко прогнозує зміни у складах комісій.

Окружкоми не зберуться вчасно, - КВУ
Фото: vlasti.net

Комітет виборців прогнозує несвоєчасний початок роботи окружних виборчих комісій.

Про це на прес-конференції сказав голова КВУ Олександр Черненко.

Він нагадав, що в середу завершується термін, протягом якого створені окружкоми повинні були скликати і провести перші засідання. Відповідно до закону про вибори Верховної Ради, повноваження окружкомів починаються з моменту складення присяги не менш 2/3 їхнього мінімального складу на першому засіданні, яке проводять щонайпізніше на третій день після їхнього створення.

"Уже зараз видно, що окружні комісії вчасно не зберуться. У тому складі, в якому їх зараз сформовано, вони працювати просто не можуть", - наголосив він.

За словами Черненка, станом на 28 серпня більш ніж половина комісій не зібралися на засідання. Він пояснив це тим, що партії, які висунули лише кількох кандидатів у мажоритарних округах, отримали право вносити подання стосовно кандидатів у склад окружкомів.

"Зараз будуть постійні ротації, зміни. Ті партії, які не потрапили в ОВК, будуть звертатися до тих партій (які мають право подавати кандидатури членів комісій) і банально купуватимуть їхні квоти в комісіях", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше Черненко заявив, що технологія "клонів" мажоритарних кандидатів у депутати може бути використана як технологія фальсифікації під час підрахунку голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram