ГоловнаПолітика

Європейський суд відновить справедливість у справі Тимошенко, - БЮТ

Опозиція сподівається, що рішення суду дозволить притягнути до відповідальності всіх осіб, залучених до засудження екс-прем'єра.

Європейський суд відновить справедливість у справі Тимошенко, - БЮТ
Фото: EPA/UPG

Європейський суд з прав людини визнає незаконним рішення Печерського районного суду Києва, згідно з яким Юлію Тимошенко засуджено до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час укладення газових контрактів із Росією 2009 року.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина".

"Немає жодних сумнівів у тому, що Європейський суд з прав людини також визнає незаконним сам вирок у газовій справі проти Юлії Тимошенко та наявність політичних репресій проти неї, які пов'язані з нинішнім кримінально-бандитським режимом", - йдеться в повідомленні.

При цьому політсила вважає, що таке рішення суду стане правовою підставою для притягнення до відповідальності всіх осіб, залучених до засудження Тимошенко.

Нагадаємо, в середу, 29 серпня, Вищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справ підтвердив вирок, винесений Тимошенко Печерським райсудом.

Також нагадаємо, 28 серпня Європейський суд з прав людини перейшов до закритого режиму розгляду скарги Тимошенко про порушення її права на справедливий суд під час розгляду українськими судами скарг на порушення Генеральною прокуратурою справи проти неї щодо газових контрактів із Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram