ГоловнаПолітика

Україна повинна відновити переговори з Росією щодо ГТС - Симоненко

Якщо зараз не вжити заходів, українська ГТС може перетворитися на металобрухт.

Україна повинна відновити переговори з Росією щодо ГТС - Симоненко
Фото: www.kpu.ua

У зв'язку з будівництвом Росією обхідних газових потоків Україна повинна негайно відновити переговори з РФ із приводу української газотранспортної системи.

Про це заявив лідер Компартії України Петро Симоненко під час зустрічі з виборцями в місті Старокостянтинові Хмельницької області.

Петро Симоненко нагадав про заяви української влади, що будівництво Росією обхідних газових потоків затягнеться і взагалі не передбачається найближчим часом.

"Але як бачимо, ведеться активне будівництво потоків. Уже зараз лунають заяви, що тільки будівництво "Північного потоку" спричинить скорочення використання української ГТС на 24-30%. Не кажучи вже про другий газовий потік, про будівництво якого веде переговори РФ", - зазначив Петро Симоненко. Він наголосив: якщо зараз не вжити заходів, українська ГТС не лише зазнає колосальних втрат, а й перетвориться на металобрухт. "Ми повинні відновити переговори з Росією в новій економічній і політичній площині", - переконаний лідер КПУ.

Він також додав, що йдеться не тільки про газове питання, а й про вступ у Митний союз і відновлення стратегічного партнерства з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram