ГоловнаПолітика

У КВУ не виключають використання кандидатів-"клонів" для фальсифікацій

Черненко розповів про таку технологію на попередніх виборах.

У КВУ не виключають використання кандидатів-"клонів" для фальсифікацій
Фото: sumyinfo.com

Технологія "клонів" мажоритарних кандидатів у депутати може бути використана в якості технології фальсифікації під час підрахунку голосів.

Про це заявив голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко.

"Як правило, з досвіду попередніх мажоритарних виборів, місцевих виборів," клони "набирали менше ніж відсоток, хоч і були аномалії - трохи більше за відсоток, це коли було повне клонування прізвища імені та по батькові. Але, жодного разу не було, щоб "клон", висунутий проти кандидата, не дав цьому кандидату пройти", - сказав він.

За його словами, коли з'являються кандидати з однаковими прізвищами, головам виборчих комісій стає легше фальсифікувати результати волевиявлення громадян.

"Голови комісій при підрахунках кажуть: "кандидат Іванов". І повинні покласти бюлетень на стопку цього кандидата, якщо "Іванових" буде троє, можуть одного "Іванова" покласти в іншу стопку. Саме тут технологія фальсифікації при підрахунку може бути небезпечною", - додав голова Комітету виборців.

Нагадаємо, в Об'єднаній опозиції заявили, що влада запустила нову технологію фальсифікації виборів, суть якої полягає у створенні кандидатів-"двійників".

Прем'єр-міністр Микола Азаров назвав такі технології брудними і запевнив, що Партія регіонів ними не користується.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram