ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Магера сумнівається в якості складу окружкомів

Заступник голови ЦВК говорить, що в комісіях працюють люди без досвіду.

Магера сумнівається в якості складу окружкомів

Заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера вважає склади створених окружних виборчих комісій недостатньо якісними.

Про це він сказав журналістам.

"Чесно кажучи, я б хотів бачити набагато кращий з точки зору якості склад хоча б тому, що до складу окружкомів включаються люди, які не те що не мають досвіду роботи у виборчих комісіях, а не мають належного навіть життєвого досвіду, як у тій або іншій ситуації поводитися", - зазначив Магера.

Я вважаю, що в рішенні Центрвиборчкому немає ніякої необ\'єктивності. У нас виборами займаються на рівні аматорства. В територіальних і окружних комісіях працюють педагоги, лікарі, інші працівники соцсфери, а не професіонали. Тільки в ЦВК цим займаються на професійному рівні.

— Валерій Бондик, Партія регіонів

При цьому він повідомив, що деякі партії вже почали подавати до ЦВК подання про заміну своїх представників в окружкомах.

Водночас заступник голови ЦВК висловив надію на те, що ситуація з професійною підготовкою членів окружкомів найближчим часом буде покращена, оскільки, згідно із законодавством, з 2013 року члени окружкомів будуть проходити спеціальне навчання і отримувати відповідні сертифікати.

Магера також пояснив, що ЦВК не проводив жеребкування щодо складу з кожного з 225 окружкомів через дефіцит часу.

Крім того, він зазначив, що йому невідомі факти оскарження в судах рішень Центрвиборчкому про створення окружкомів і затвердження їх складів.

Нагадаємо, в своїх блогах на LB.ua кандидат в народні депутати України Арсен Аваков і журналіст Віталій Тараненко висловили думку, що розподіл глав деяких окружних виборчкомів викликає підозри.

Крім цього, народний депутат Юрій Кармазін звинуватив ЦВК і суди в упередженості і вибірковості підходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram