ГоловнаПолітика

Регіонал може очолити Верховний Суд

У Верховному Суді України незабаром відбудуться позачергові вибори голови.

Регіонал може очолити Верховний Суд
Фото: delo.ua

27 серпня відбулося засідання Вищої кваліфікаційної комісії суддів, на якому суддею ВСУ рекомендували призначити голову Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Леоніда Фесенка.

За інформацією "Коммерсантъ-Украина", його бажання змінити місце роботи пов'язане з наміром очолити ВСУ.

"Мені надійшла така пропозиція від суддів, - сказав Фесенко. - Судді Верховного Суду і судді загальних судів висловлювали свою думку з цього приводу, і було прийнято таке рішення".

ВСУ повинен провести позачергові вибори голови у зв'язку з досягненням діючим головою суду Петром Пилипчуком пенсійного віку - 13 жовтня 2012 року йому виповниться 65 років. Отже, через півтора місяця посада голови ВСУ виявиться вакантною - і будуть оголошені вибори.

За інформацією видання, з приходом Леоніда Фесенка в ВСУ суду повернуть повноваження, яких він позбувся внаслідок судової реформи. Відновлення цих повноважень має намір домагатися сам пан Фесенко.

"Безумовно, якщо я стану головою Верховного Суду, це буде нашим першочерговим завданням - повернути всі повноваження Верховного Суду, - заявив він. - Верховний Суд повинен мати повноваження, якими він завжди і володів, - це не моє бажання, просто так повинно бути в будь-якій цивілізованій країні".

Як відомо, Леонід Фесенко з 1996-го по 2006 рік був головою Апеляційного суду Луганської області. 2006 року обраний народним депутатом за списком Партії регіонів. З жовтня 2010 року обіймає посаду голови Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ, створеного указом Президента Віктора Януковича в серпні 2010 року в рамках судової реформи.

Зараз на розгляді суду перебуває касація екс-прем'єрки Юлії Тимошенко, рішення щодо якої оголосять 29 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram