ГоловнаПолітика

Візит Януковича до Путіна був незапланованим, - джерело

У МЗС вважають, що президенти домовилися по телефону.

Візит Януковича до Путіна був незапланованим, - джерело
Фото: president.gov.ua

Візит Віктора Януковича в Сочі, який відбувся 25 серпня, з'явився в графіку Президента за день до його початку.

Про це пише "Коммерсантъ-Украина" із посиланням на джерела в українському МЗС.

Вони заявили, що не мають інформації про підготовку якихось документів до зустрічі голів української та російської держав.

"Радше за все, домовленості про зустріч було досягнуто під час телефонної розмови Віктора Януковича і Володимира Путіна", - сказало джерело.

У Сочі не запросили представників українських ЗМІ. Подробиці візиту стали відомі з повідомлень прес-служб голів двох держав і російських журналістів.

Частина зустрічі минула за зачиненими дверима. За інформацією джерел в Адміністрації Президента, Янукович того самого дня повернувся в Київ. Наступного дня Президент вирушив із візитом у Грецію.

Зазначимо, що на відкритій частині зустрічі український Президент заявив про готовність Києва змінити позиції в газових переговорах із Москвою. Утім, за даними ЗМІ, про газ керівникам держав домовитися не вдалося.

Янукович на зустрічі також заявив про зацікавлення України в експорті високотехнологічної продукції в азіатські країни та висловив побажання стати спостерігачем у Шанхайській організації співробітництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram