ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Представників "Свободи" й "УДАРу" в окружкомах не буде - жеребкування ЦВК

Окружні виборчі комісії формуватимуть 19 непарламентських партій і 5 депутатських фракцій.

Представників "Свободи" й "УДАРу" в окружкомах не буде - жеребкування ЦВК

Центрвиборчком провів жеребкування, щоб визначити склад окружних виборчих комісій (ОВК) на виборах Верховної Ради.

ОВК будуть сформовані із представників 19 непарламентських партій, які беруть участь у виборах, і 5 депутатських фракцій парламенту.

Зокрема, в кожній з 225 ОВК будуть непарламентські політичні партії: "Молодь до влади", "Україна - Русь єдина", "Народно-трудовий союз", "Братство".

"Єдиний центр" буде брати участь у формуванні 43 ОВК (саме стільки кандидатур запропонувала партія),  партія Наталії Королевської "Україна - Вперед!" - у 223 ОВК, партія "Сам за себе" - в одній комісії, Союз анархістів України - у 220, ВО "Єдина родина" - 212, Ліберальна партія України - 219, партія "Зелена планета" - 225, "Громадянська солідарність" - 5 .

У формуванні 221 ОВК візьмуть участь представники партії "Руське єдінство", у 223 - "Руського блоку", у 219 - Християнсько-демократичної партії України, у 178 - Української народної партії, у 32 - Народної екологічної партії, в 4 - Партії солідарності жінок України і в 1 ОВК - Народного руху України.

У жеребкуванні не брали участі депутатські фракції, оскільки, згідно із законодавством, їх представники обов'язково входять до складу окружних виборчих комісій.

Голова ЦВК Володимир Шаповал повідомив, що партії та фракції запропонували загалом 13 536 кандидатур для складу ОВК, з яких 112 було відхилено відповідно до вимог законодавства.

"Отже, в нас є 13 424 кандидатури на 2 926 вакантних місць в ОВК", - резюмував Шаповал.

Відповідно до закону, чисельна кількість ОВК становить від 12 до 18 осіб. При цьому до складу ОВК обов'язково включають представників парламентських партій за наявності від них відповідних подань, а за результатами жеребкування до складу ОВК входять представники непарламентських політичних партій, які беруть участь у виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram