ГоловнаПолітика

Янукович розповів про вигоди позаблокового статусу

Україна зможе активніше брати участь у врегулюванні міжнародних конфліктів.

Янукович розповів про вигоди позаблокового статусу
Фото: president.gov.ua

Президент Віктор Янукович вважає, що позаблоковий статус відкриває для України перспективи для більш активної участі у врегулюванні міжнародних конфліктів як посередника.

Як повідомляє прес-служба глави держави, на урочистих заходах із нагоди Дня Незалежності Янукович сказав, що Україна як відповідальний учасник міжнародних відносин повинна докладати максимум зусиль для підтримки миру та недопущення нових глобальних протистоянь у світі.

Глава держави висловив переконання, що авторитет і досвід роботи України як непостійного члена Ради Безпеки ООН додасть ваги пропозиціям щодо реформування та підвищення ефективності цієї організації.

Він також назвав актуальним формування єдиного та неподільного простору безпеки Великої Європи для підтримання миру. "Для України, як і для інших позаблокових держав, обговорення формату створення такого простору безпеки дає можливості отримати додаткові зовнішні гарантії безпеки", - наголосив Янукович.

Водночас Президент відзначив необхідність підвищення ефективності системи національної безпеки за рахунок власних сил, засобів і ресурсів. Для вирішення цього завдання, сказав він, необхідно провести серйозне реформування сектору безпеки й оборони. Основні напрями цієї реформи вже визначено в новій редакції Стратегії національної безпеки, Воєнної доктрини. "У найближчі роки поставлені завдання буде виконано", - зазначив Янукович.

Сучасний світ ставить нові вимоги і до ефективності урядів у відстоюванні власних національних інтересів, зауважив глава держави.

"Нині настав час для становлення ефективного та професійного державного апарату, якісних і доступних державних послуг, оперативного та результативного реагування на поточні та перспективні виклики", - переконаний Президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram