ГоловнаПолітика

Янукович побачив в Україні зміцнення демократії та права

На думку Президента, шлях для свободи думок і творчої самореалізації відкритий.

Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні активно впроваджують демократичні та правові стандарти.

Як повідомляє прес-служба глави держави, про це він сказав у виступі під час урочистостей із нагоди 21-ї річниці Незалежності держави.

"В Україні активно впроваджують демократичні та правові процедури. Відкрито шлях свободі думок і творчій самореалізації. Поставлено надійні перепони проти приниження на етнічному, культурному чи релігійному ґрунті. І ці досягнення сьогодні цінує кожен громадянин України", - сказав глава держави.

Він окремо наголосив, що Україна подолала шлях від неповороткої та неефективної командно-адміністративної економіки до ринкової економіки відкритих можливостей та ініціативи.

Політично мотивоване переслідування екс-прем\'єр-міністра Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших колишніх українських високопосадовців викликає сумнів у відданості влади України принципам демократії та верховенства закону

— Ієн Келлі, представник США при ОБСЄ

"Незважаючи на всі труднощі, ми наполегливо будуємо нашу спільну українську перспективу, завойовуємо собі гідне місце у світі... Я переконаний: попри об'єктивні труднощі й внутрішню протидію, ми продовжимо курс на оздоровлення економічної, соціальної, правової та адміністративної сфер", - зазначив Янукович.

Найбільшою загрозою для ефективного розвитку країни Президент назвав корумпованих бюрократів.

"У влади достатньо політичної волі та важелів, щоби навести порядок і покласти край корупційному свавіллю", - заявив Янукович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram