ГоловнаПолітика

Ющенко: Брюссель не розуміє, що і Янукович, і Тимошенко - "з одного тіста"

На думку екс-президента лідери ЄС помиляються, якщо вважають, що справа Тимошенко не має під собою підстав.

Ющенко: Брюссель не розуміє, що і Янукович, і Тимошенко - "з одного тіста"

Президент України Віктор Янукович і лідер Об'єднаної опозиції, колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко не зацікавлені в демократії і реформах в Україні.

Про це у своїй статті для The Wall Street Journal написав колишній президент України Віктор Ющенко.

При цьому він заявляє, що Україна, як і раніше, зацікавлена в тісній співпраці з Євросоюзом - не зважаючи на політичну атмосферу в країні.

"Євросоюз усе більше розглядає свої відносини з Україною крізь призму конфлікту між Президентом Януковичем і колишнім прем'єром Тимошенко. Не дивно, що лідери ЄС вважають справу проти Тимошенко політично мотивованою - враховуючи те, як проходив процес. Однак вони помиляються, якщо вважають, що ця справа не мала під собою підстави, і що їй немає за що відповідати", - пише Ющенко.

"Брюссель також не розуміє, що і Янукович, і Тимошенко - "з одного тіста": жоден із них не має щирого інтересу до розвитку демократії і реформ", - вважає В. Ющенко.

На його думку, помилка Євросоюзу полягає в тому, що він "ігнорує більш широку картину". "Для 46 мільйонів українців вигода від партнерства з Євросоюзом значно важливіша, ніж конфлікт між цими двома людьми", - зазначив екс-президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram