ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

ЦВК зареєструвала на вибори понад 40 "двійників"

Виявлено 30 виборчих округів, у яких балотуються "двійники".

ЦВК зареєструвала на вибори понад 40 "двійників"
Фото: ЦИК зарегистрировала на выборы полсотни "двойников"

18 серпня ЦВК завершила реєстрацію кандидатів у депутати в загальнодержавному багатомандатному та в одномандатних мажоритарних округах.

Однією з тенденцій парламентської виборчої кампанії 2012 року є участь у виборах кандидатів-"двійників", тобто однофамільців відомих політиків, повідомляє "Опора".

За результатами аналізу постанов ЦВК виявлено 30 виборчих округів, у яких балотуються "двійники". За допомогою цієї технології виборці можуть бути введені в оману та переплутати в день голосування рядок із кандидатом, якого підтримують.

Технологію застосовано проти 43 кандидатів.

Найбільше кандидатів-однофамільців (по троє) зареєстровано в 4 одномандатних виборчих округах: №80 - три Волкових, №98 - три Бойка, №122 - три Козака, №225 - три Пархоменка.

У багатьох округах зареєстровано по кілька пар однофамільців.

Так, на Київщині в 92-му виборчому окрузі є по два Гудзенка, Світовенка та Титаренка, в 91-му виборчому окрузі - по два Бойка і Поплавських, а в 98-му окрузі - два Міщенка і два Поліщука.

Також "багаті" на однофамільців виборчі округи Луганській області: №104 (два Василенка, Струка, два Шаповалова, два Гончарова), №108 (два Мошенський, два Тернікова), №109 (два Макарова, два Медяника). В окрузі №160, що на Сумщині, зареєстровано по два кандидати з прізвищами Білоус і Нога, а в 191-му окрузі Хмельницької області - по два кандидати на прізвище Шпак і Бондар.

Правових методів протидії такій технології неконкурентної боротьби немає, тому ЦВК зобов'язана була зареєструвати всіх "двійників", які подали повний пакет необхідних документів і всі достовірні відомості.

Нагадаємо, вибори призначено на 28 жовтня.

Вони проходитимуть за змішаною пропорційно-мажоритарною системою - 225 депутатів обирають за списками політичних партій, іще 225 - за мажоритарними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram