ГоловнаПолітика

У Харкові знову напали на "мовний майдан"

Невідомі вкрали всі агітаційні плакати.

У Харкові знову напали на "мовний майдан"
Фото: glavnoe.ua

Учасники акції на захист української мови в Харкові заявляють про напад на них невідомих біля пам'ятника Шевченкові на вулиці Сумській.

За словами організатора безстрокової акції протесту проти ухвалення мовного закону в Харкові Дмитра Пилипця, сьогодні близько 12:05 поряд з протестувальниками, які проводять акцію біля пам'ятника Шевченкові на вулиці Сумській, зупинився автомобіль марки "Шевроле" без номерних знаків.

За словами активіста, з автомобіля вийшли четверо чоловіків, які ножами зрізали всі агітаційні плакати протестувальників і зникли в невідомому напрямку.

"Люди не постраждали, вони зрізали і вкрали всі агітаційні плакати, запрошення на День Незалежності, сіли в машину і зникли", - сказав Пилипець.

Він звернув увагу, що під час нападу на "мовний майдан" поблизу не виявилося жодного працівника міліції.

"Міліція під час нападу вкотре зникла, що підтверджує скоординованість їх дій з бандитами Кернеса, - заявив Пилипець. - Викликали міліцію, чекаємо, вже півгодини минуло, але ще нікого не було".

Він також звернув увагу на те, що за кілька годин до нападу, близько 10.00, до пікетувальників підійшли два полковника міліції, які вимагали згорнути протест і зняти плакати. "Ніякого рішення суду про заборону акції у них не було. Також не було і судових виконавців, які й повинні були б виконувати рішення про заборону акції. Громадські активісти пояснили їм незаконність їхніх вимог і ті відійшли радитися з кимось по телефону", - зазначив Пилипець.

Він підкреслив, що, незважаючи на інцидент, акція протесту проти ухвалення мовного закону триває.

У Відділі зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в Харківській області сказали, що зараз інформація про напад на "мовний майдан" перевіряється.

Нагадаємо, це не перший випадок нападу на "мовний майдан" в Харкові. У ніч проти 15 серпня невідомі розгромили пікет проти "мовного" закону в саду Шевченка в Харкові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram