ГоловнаПолітика

МЗС думає, що Лівія відпустить українців

Волошин сподівається на те, що після лівійських виборів ситуація зміниться.

МЗС думає, що Лівія відпустить українців
Фото: Washington Post

МЗС України домагатиметься того, щоб Лівія звільнила частину українських громадян, які не причетні до ремонту військової техніки за часів правління режиму Муаммара Каддафі.

Про це сказав директор Департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

За його словами, представники українського посольства постійно відвідують засуджених. "Вони забезпечені і харчуванням, і ліками, і перебувають не зовсім у поганих умовах, тому що вже рік їх утримують не в тюрмі, а в хостелі", - зазначив він.

Представник МЗС зазначив, що українське відомство хоче домогтися, щоб вирок скасували в апеляційному військовому суді.

За його словами, в Лівії, наприклад, є багато громадян інших держав, яких утримують, як українців, але проти них навіть судового процесу ще не було.

"Це був показовий процес напередодні виборів. Вибори провели, всіх засудили. Тепер будемо чекати на зміну ситуації у вересні. Бо зараз там мертвий сезон", - уточнив він.

Волошин зазначив, що МЗС сподівається на звільнення українських громадян у Лівії. "Надія є. Хоча б частина (повинна бути звільнена - Ред.). Тому що недиференційований підхід до 19 громадян викликає запитання. Вони всі не могли ремонтувати військову техніку. Це одна з причин, чому нас обурює вирок", - сказав чиновник.

Нагадаємо, 4 червня цього року військовий суд у лівійській столиці Триполі засудив 19 громадян України, звинувачених у пособництві режиму Муаммара Каддафі, до 10-річного ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram