ГоловнаПолітика

Янукович образився на журналіста за питання про мову

Президента запитали, чому він виголошував промову на відкритті монумента Незалежності російською.

Янукович образився на журналіста за питання про мову
Янукович в Харькове
Фото: www.president.gov.ua

Президент Віктор Янукович вважає, що не варто надмірно загострювати увагу на мовному питанні, щоб не розколювати Україну.

Про це Янукович заявив журналістам у середу на брифінгу під час робочої поїздки до Харкова, відповідаючи на запитання журналістів.

Один із них запитав Януковича, чому той виголошував промову дна відкритті монумента Незалежності України в Харкові російською мовою, а також про те, чи прагнула його політична сила до того, щоб закон про мовну політику розколов Україну, яку до цього об'єднав спорт.

Янукович зазначив, що завжди говорить у будь-яких регіонах мовою тих людей, які там живуть.

"А розколюють Україну ті, хто вносить такі пропозиції і ставлять такі запитання без врахування точки зору людей, які живуть на цій землі", - сказав Янукович.

Він зазначив, що завжди був і буде прихильником того, щоб у країні було взаєморозуміння і згода, незалежно від того, в якому регіоні живуть люди. Президент наголосив, що фінансування, ставлення до людей, соціальні програми для всіх будуть однаковими.

"Ми ніколи не будемо ділити людей залежно від того, хто якою мовою розмовляє і в якому регіоні живе, всі люди однакові", - зазначив Янукович.

Після цього він, не прощаючись із журналістами, вийшов із приміщення, де проходила прес-конференція.

Нагадаємо, Янукович 22 серпня перебуває з робочою поїздкою в Харкові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram