ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

"УДАР" заявив про спроби підкупу своїх мажоритарників

Кандидатам пропонують гроші за те, щоб вони знялися свої кандидатури з виборів.

"УДАР" заявив про спроби підкупу своїх мажоритарників
Ирина Геращенко
Фото: Макс Левин

Партія "УДАР Віталія Кличка" заявила про тиск на своїх кандидатів у мажоритарних округах із боку влади.

Про це заявила народний депутат, член "УДАРу" Ірина Геращенко.

"До кандидатів від опозиції приходять такі самовисуванці або офіційні представники партії влади і пропонують домовитися і знятися з виборів. Власне, вже починають залучати такий механізм підкупу не тільки виборців, але і можливих майбутніх депутатів", - сказала Геращенко.

Зокрема, вона навела конкретні приклади тиску (погрози звільнення з роботи, позапланові податкові перевірки, побиття) на кандидатів у депутати від партії "УДАР" в округах Донецької області, Закарпаття, Одеської області, Запорізької області.

"Тільки завдяки тому, що мажоритарники від партії "УДАР" не бояться оприлюднювати факти тиску, вдалося на Закарпатті не допустити звільнення вчительки з роботи. Там місцева влада трохи злякалася, і наш кандидат залишився на роботі. І в Донецьку також вдалося зберегти за кандидатами робочі місця", - повідомила Геращенко.

За її словами, в деяких регіонах представники влади створюють фіктивні виборчі штаби начебто від партії "УДАР".

"У Броварах влада створила фіктивний штаб "УДАРу", щоб таким чином боротися проти нашого кандидата Павла Різаненка. Вчора в Києві вчинено напад на заступника керівника виборчого штабу в Києві Олександра Восколовича - це виборчий округ №214. Він написав заяву в правоохоронні органи і пов'язує це зі своєю політичною діяльністю", - повідомила Геращенко.

Крім того, депутат зазначила, що в багатьох регіонах "УДАРу" не дають змоги розміщувати свою зовнішню рекламу в центральних районах міст.

"Зокрема, в Дніпропетровську, Одесі, Чернігові. У цих містах місцева влада твердо заявила, що вона не хоче бачити ніякої реклами партії "УДАР", - повідомила Геращенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram