ГоловнаСвіт

"Колорадський стрілець" виявився психічно хворим

Холмс був пацієнтом трьох психіатрів.

"Колорадський стрілець" виявився психічно хворим

Американець Джеймс Холмс, який наприкінці минулого місяця зчинив стрілянину в кінотеатрі у штаті Колорадо, був пацієнтом щонайменше трьох психіатрів Університету Колорадо, повідомив у середу американський телеканал Сі-Бі-Ес.

У медичній службі Університету Колорадо відмовилися прокоментувати інформацію, пославшись на зобов'язання не розголошувати інформацію.

Під час слідства представники захисту з'ясували, що Дж. Холмс був пацієнтом директорки служби психотерапії для студентів Лінн Фентон.

Нагадаємо, пані Фентон попереджала своїх колег про те, що пацієнт може становити небезпеку.

Адвокат Дж. Холмса заявив на засіданні суду наприкінці минулого місяця, що його підзахисний потерпає від точно невстановленої психічної хвороби.

Як відомо, у липні громадянин США Джеймс Холмс відкрив вогонь по відвідувачах кінотеатру в місті Аврора в американському штаті Колорадо через 30 хвилин після початку прем'єри фільму про Бетмена.

Суд визнав його винуватим у вбивстві 12 людей і замаху на вбивство ще 58 осіб, а також у незаконному володінні вибухівкою.

Суд розглядає можливість застосування вищої міри покарання до Дж. Холмса. Рішення мають ухвалити протягом 60 днів із моменту висунення офіційних звинувачень.

Дж. Холмс відмовився співпрацювати зі слідством. У поліції досі намагаються з'ясувати причину скоєного злочину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram