ГоловнаПолітика

Опозиція може програти половину округів на Львівщині, - Стецьків

Депутат не розуміє, чому опозиційні сили виставили слабких кандидатів.

Опозиція може програти половину округів на Львівщині, - Стецьків
Фото: Дмитрий Алексеенко

Об'єднана опозиція може програти округу в Галичині.

Про це заявив член НУ-НС Тарас Стецьків, пише "Главком".

"На превеликий жаль, я не можу пояснити причину, чому в багатьох округах Галичини виставили дійсно слабких кандидатів. Або це кадровий голод, або щось інше", - сказав він.

Стецьків не вірить, що йдеться про відвертий продаж округів опозицією. "Я жену від себе думку, що опозиція, яка декларує свою безкомпромісну боротьбу з режимом Януковича, може вдаватися до таких кроків. У мене немає доказів щодо продажу округів, але аналіз низки округів вказує, що, дійсно, опозиція виставила свідомо слабких людей", - сказав нардеп.

За його словами, слабку кандидатуру виставлено опозицією в Городоцькому окрузі. "Я дуже добре ставлюся до Тані Чорновіл, але проти Ярослава Дубневича, мільйонера, який останні три роки фінансами працює на окрузі, потрібно виставляти калібруючу політичну фігуру", - вважає Стецьків.

На його думку, також слабку кандидатуру виставлено в Перемишлянах. "Там від опозиції йде місцевий активіст Лідія Котеляк. Вона власниця мережі ресторанів і кав'ярень. У Червонограді через змагання В'язівського та Курпіля може виграти кандидат влади. Це ті округи, які можу назвати відразу", - зазначив Стецьків.

"Загалом на Львівщині з 12 округів половина буде проблемною для опозиції. Вперше в історії незалежної України перемога кандидатів від опозиції під питанням у половині округів Львівщини. Це ж не Луганська область!" - сказав він.

Стецьків вважає, що керівники виборчої кампанії Об'єднаної опозиції та Віталій Кличко повинні були домовитися і на кожен округ знайти гідного кандидата.

Нагадаємо, Тарас Стецьків не потрапив до списку Об'єднаної опозиції. Він вважає, що так сталося через особисте ветування його кандидатури Арсенієм Яценюком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram