ГоловнаПолітика

Прокурор визнала образу суддів доказом провини Тимошенко

Екс-прем'єру пригадали слова "нелюдь", "маріонетка" і "фашист" у Печерському суді.

Прокурор визнала образу суддів доказом провини Тимошенко
Тимошенко во время заседания Печерского суда
Фото: Макс Левин

Держзвинувачення вважає, що "політичний" спосіб захисту Юлії Тимошенко в Печерському суді свідчить про її вину у злочині.

Про це заявила прокурор Оксана Дрогобицька.

"Метою Юлії Тимошенко було відвернути увагу суспільства від тяжкості вчиненого злочину", - сказала вона.

Прокурор також заявила, що екс-голова уряду вибрала "не правовий, а політичний" спосіб захисту в Печерському суді: "Вона постійно ображала суддю і прокурорів, називаючи їх "нелюдь", "маріонетка", "фашист". Такі методи захисту теж можуть свідчити про вину в скоєнні злочину", - заявила Оксана Дрогобицька. Ця заява викликала сміх і вигуки прихильників екс-прем'єра.

Раніше прокурор у своєму виступі обмовилася, назвавши Юлію Тимошенко "президентом України". Це викликало бурхливу реакцію прихильників екс-голови уряду, почали аплодувати та вигукувати: "Повторіть ще раз!".

Дрогобицька також заявила, що Тимошенко одноосібно затвердила і надала голові "Нафтогазу України" Олегові Дубині директиви на переговори з російським "Газпромом", таким чином перевищивши повноваження голови уряду.

"Вона навмисне вчинила дії, що виходять за межі повноважень прем'єр-міністра", - сказала прокурор. За її словами, дії екс-прем'єра призвели до того, що збитки компанії "Нафтогаз" 2009 року становили більш ніж 1 млрд. 500 млн. гривень.

Дрогобицька послалася на допити свідків - колишнього президента Віктора Ющенка, екс-голови "Нафтогазу" Олега Дубини й інших чиновників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram