ГоловнаПолітика

Надрагу звільнили через стипендії

Заступникові Тігіпка не вистачило відповідальності, заявив Азаров.

Надрагу звільнили через стипендії
Василий Надрага
Фото: kp.ua

Прем'єр Микола Азаров повідомив, що першого заступника міністра соціальної політики Василя Надрагу звільнено за те, що став причетним до зниження стипендій студентам.

Про це журналістів повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров на брифінгу в Білій Церкві (Київська область).

"У роботі будь-якого адміністратора є моменти, які змушують думати, чи відповідає цей адміністратор займаній посаді. І ось декілька рішень, які готував цей керівник, у тому числі щодо студентських стипендій і так далі, вони показали, що відповідальності йому не вистачає", - сказав Азаров.

Разом із тим прем'єр позитивно оцінив попередні заслуги Надраги, назвавши його старанним працівником.

Він додав, що в уряді вважають, що необхідно знайти цьому чиновникові інше місце роботи, яке і запропонували звільненому.

Водночас Азаров не уточнив, про яке нове місце праці йдеться.

Нагадаємо, близько 100 студентів 1 серпня провели акцію протесту біля будівлі Кабміну проти зниження розміру студентських стипендій. За словами учасників заходу, в липні порівняно з червнем стипендія в багатьох знизилася на суму близько 200 гривень.

Азаров, своєю чергою, заперечив, що Кабмін мав намір знизити розмір стипендій студентам. Після чого прем'єр заявив, що недоплата пов'язана з погано підготовленими рекомендаціями Міносвіти, та пообіцяв, що винуватих буде покарано.

20 серпня Янукович звільнив першого заступника міністра соцполітики Надрагу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram