ГоловнаПолітика

Олімпійці: нам не досить для підготовки тільки гречки і салатику

Легкоатлети сподіваються на поліпшення ситуації в країні та спорті.

Олімпійці: нам не досить для підготовки тільки гречки і салатику

Спортсмени Олімпійської збірної України з легкої атлетики просять голову Держслужби молоді та спорту Равіля Сафіулліна розібратися із ситуацією навколо підготовки до Олімпіади-2012 у Лондоні.

Про це повідомили джерела "Української правди".

"Ми, спортсмени, абсолютно не бачимо взаєморозуміння, взаємоповаги та підтримки з боку керівництва", - пишуть спортсмени.

"Ми не хочемо, щоб до нас ставилися як до засобу здобування медалей. Ми хочемо, щоб до нас ставилися як до професіоналів. Ми не машини! Ми хочемо, щоб поважали наших тренерів. Їх залишилося не так уже багато", - зазначили вони.

Звичайно, та кампанія, яку наші так звані опозиціонери розгорнули з дискредитації країни, коли всякі там немирі їздили закордонними країнами і розповідали, яка Україна погана, звичайно, це теж не принесло нам плюса

— прем'єр-міністр Микола Азаров

Олімпійці додали, що просять "нормального, сучасного, прийнятого в усьому світі рівня забезпечення підготовки збірної".

"Нам не досить гречаної каші і салатику для повноцінного харчування. Ми знаємо, що цього року уряд виділив на підготовку олімпійців удвічі більше грошей, ніж зазвичай. Але повірте, ми цього не відчули! У команді практикується принцип керівництва, спрямований на приниження особистості. Практикуються залякування і дискредитація тренерів і спортсменів", - заявили вони.

Як відомо, перед Олімпіадою розгорівся скандал навколо підготовки легкоатлетичної збірної України. Журналісти дізналися, що спортсменів не забезпечують нормальним харчуванням, тренажерами і навіть якісною питною водою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram