ГоловнаПолітика

Тимошенко не хоче зустрічатися з Лутковською, - Власенко

Адвокат вважає, що омбудсмен продала професійну честь за посаду.

Тимошенко не хоче зустрічатися з Лутковською, - Власенко
Фото: Макс Левин

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не хоче зустрічатися з омбудсменом Валерією Лутковською.

Про це заявив її захисник Сергій Власенко, повідомляє "ЛігаБізнесІнформ".

"Валерію Володимирівну (Лутковську - Ред.) ніхто на зустрічі й не очікує. Тимошенко чітко заявила, що вона з Лутковською зустрічатися не хоче", - сказав він.

Адвокат зазначив, що знає "Валерію Володимирівну (Лутковську - Ред.) доволі давно, ще з її роботи уповноваженим українського уряду в Європейському суді з прав людини, де вона була, по суті, прокурором, звинувачуючи громадян України".

"А зараз вона раптом стала адвокатом громадян. Чесно кажучи, я був про неї кращої думки з професійного погляду. З урахуванням того, що вона дозволяє собі говорити про справи Тимошенко, у мене створюється враження, що або ця людина продала професійну честь за посаду, або не розуміє базових речей", - зазначив Власенко.

"Ну, наприклад, була заява Лутковської, в якій вона прирівняла можливий виїзд Юлії Володимирівни (Тимошенко - Ред.) на лікування за кордон до видачі українського громадянина іноземній державі. Це непрофесійна заява. Потім була інша, взагалі геніальна заява - з приводу рішень Європейського суду у справі Луценка. Вона гордо сказала, що як омбудсмен уже застосовує це рішення. Маячня, тому що українська держава оскаржила це рішення, тобто воно не набуло чинності. А якщо оскаржила - його не можна застосовувати", - уточнив адвокат.

Нагадаємо, Власенко заявив, що будь-яке рішення Вищого спецсуду України стосовно касації екс-прем'єра Юлії Тимошенко, крім скасування вироку, буде незаконним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram