ГоловнаПолітика

"Регіонал" Олійник вважає, що в Яценюка криза жанру

Подавати в суд на Януковича не можна, переконані в ПР.

"Регіонал" Олійник вважає, що в Яценюка криза жанру
Владимир Олийнык
Фото: vtabloid.com

Нардеп від Партії регіонів Володимир Олійник вважає правовим шулерством позов опозиції до Президента Віктора Януковича.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Партії регіонів.

За словами депутата, позов голови ради Об'єднаної опозиції Арсенія Яценюка до Президента є політичною акцією, позбавленою будь-якої правової складової, і ґрунтується на бажанні зайвий раз пропіаритися в мас-медіа.

"Правознавцям відомо, що позов Яценюка не має нічого спільного з правом. Однак це прекрасна нагода імітувати боротьбу з владою і зайвий раз пропіаритися в ЗМІ", - зауважив Олійник.

Водночас він припустив, що у представників опозиції "настала криза політичного "жанру".

"Їм необхідно йти до людей і звітувати про роботу, зроблену в той час, коли вони були при владі, вносити пропозиції та ідеї про підвищення виробництва, пенсій і заробітних плат, тобто всього того, чого вони ніколи не робили. І для того, щоб відволікти виборця від своєї безпорадності, вони намагаються організувати якусь боротьбу", - вважає депутат.

Окрім того, на переконання Олійника, дії опозиції позбавлені будь-якої послідовності та логіки.

"З одного боку, вони тиражують заяви про відсутність в Україні справедливої судової системи, з іншого - збирають підписи під позовом до суду", - сказав депутат.

Коментуючи заяви опозиції про можливий позов до європейських судових інстанцій, він зазначив, що Європейський суд із прав людини оцінює лише дотримання стандартів щодо прав і свобод громадян під час звернення до судових інстанцій, але не дає відповіді на те, правомірними чи неправомірними вони є.

"Такі маніпуляції та правове шулерство не мають нічого спільного з законом і Конституцією. Це свідчить про кризу ідей у таборі опозиції і його політичне банкрутство. Очевидно, Арсенію Яценюку просто немає з чим іти до виборців, які, до речі, питають, чому під час його головування в Нацбанку обвалилися кредитні спілки? Чому людей обібрали до нитки? Вони цікавляться, чому за часів "помаранчевих" долар стрибнув у вартості з 4 до 8 гривень, і, взявши кредити, громадяни України досі не можуть розрахуватися з боргами", - заявив Олійник.

Нагадаємо, Яценюк подав позов до Вищого адміністративного суду з проханням визнати протиправною діяльність Президента Віктора Януковича на зайнятій посаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram