ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Олійник: якщо суд зняв з реєстрації Сацюка, значить - були підстави

"Регіонал" розповів про законність звинувачень Магері.

Олійник: якщо суд зняв з реєстрації Сацюка, значить - були підстави
Фото: vtabloid.com

Якщо суд зняв з реєстрації екс-першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка кандидатом у депутати по округу №62 в Житомирі, то для цього була конституційна підстава.

Про це в ексклюзивному коментарі LB.ua заявив представник Партії регіонів Володимир Олійник, відповідаючи на питання про законність відповідного рішення.

"Якщо була скарга, і було встановлено відповідний факт, то це є конституційною підставою для зняття з реєстрації", - зазначив депутат.

Крім того, Олійник прокоментував висування апеляційним судом звинувачень на адресу представників Центрвиборчкому Андрія Магери та Валерія Шелудька.

За його словами, хоч рішення про реєстрацію ухвалюється колегіальною всією комісією, і за нього окремі члени не відповідальні, але підготовкою до ухвалення все-таки опікуються окремі люди.

"Потрібно, щоб суд оголосив, на якій саме підставі їм були висунуті звинувачення про порушення присяги, за які дії або бездіяльність", - зазначив Олійник.

Нагадаємо, Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення про реєстрацію екс-першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка кандидатом в депутати по округу 62 в Житомирі, визнавши його протиправним.

Крім скасування реєстрації Сацюка, суд також визнав протиправними дії двох членів Центрвиборчкому від опозиції - Андрія Магери та Валерія Шелудька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram