ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Соболєв: виключення Сацюка може стати прикладом вибіркового правосуддя

Член БЮТ не відкидає, що почалася чистка виборчих списків.

Соболєв: виключення Сацюка може стати прикладом вибіркового правосуддя
Фото: Артем Атаманюк

Зняття з реєстрації екс-першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка кандидатом у депутати в окрузі №62 в Житомирі можна розглядати як вибіркове правосуддя.

Про це в ексклюзивному коментарі LB.ua заявив заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина" у Верховній Раді Сергій Соболєв.

"Якщо зняття з реєстрації стосується тільки Сацюка, то це можна розглядати як вибіркове правосуддя. Але якщо це почалася зачистка списку від тих кандидатів, які не жили в Україні впродовж останніх п'яти років, то я розумію. Але таких кандидатів багато. Усі знають, що Шевченко (Андрій Шевченко, футболіст, кандидат від партії "Україна - Вперед!", - Ред.) не жив п'ять років в Україні. Але тоді потрібно залучати Митну службу, щоб вона перевіряла за позначками в паспортах термін проживання всіх кандидатів в Україні", - зазначив Соболєв.

Окрім того, нардеп вважає неправомірним рішення Апеляційного суду стосовно членів ЦВК Андрія Магери та Валерія Шелудька.

"Рішення ухвалювали не члени комісії, а вся комісія. І в такому разі заходів потрібно вживати щодо всіх членів ЦВК, а не тільки до окремих представників", - вважає представник Об'єднаної опозиції.

Нагадаємо, Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення про реєстрацію екс-першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка кандидатом у депутати в окрузі №62 в Житомирі, визнавши його протиправним.

Окрім скасування реєстрації Сацюка, суд також визнав протиправними дії двох членів Центрвиборчкому від опозиції - Андрія Магери та Валерія Шелудька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram