ГоловнаПолітика

На Херсонщині можуть запровадити регіональною турецьку мову

Згідно з останнім переписом населення, в області мешкають 3 тисячі 736 турків.

На Херсонщині можуть запровадити регіональною турецьку мову
Фото: www.ekomok.kiev.ua

Турки, які компактно проживають на Херсонщині в сільській місцевості декількох районів, можуть порушити питання про надання їхній мові статусу регіональної.

Про це заявив голова Херсонської облради Віктор Пелих на брифінгу після сесії, на якій ухвалили рішення про надання російській мові статусу регіональної на території Херсонщини.

"Можливо, в сільських територіях - є й турки, які в нас компактно живуть, є й татари, компактно живуть, де більше відсотків - вони ухвалять рішення. Є закон, ну що нам робити? Ми законослухняні громадяни. Будемо виконувати", - повідомив Пелих.

Сумлінне виконання "мовного" закону і місцевих рішень на його підтримку вб\'є український бюджет... Реалізація цих рішень обійдеться Україні в 13-17 млрд гривень щорічно

— колишній президент Віктор Ющенко

Як повідомили в Херсонській облдержадміністрації, згідно з останнім переписом населення, в області мешкають 3 тисячі 736 турків - у Чаплинському, Новотроїцькому, Білозерському й інших районах області.

Найбільше їх у Чаплинському районі - 2 тисячі 278 осіб.

Кримські татари, які компактно проживають у смт Новоолексіївка Генічеського району, вже порушили питання про надання кримськотатарській мові статусу регіональної на території цієї селищної ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram